מתכון

בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים

בראוניז פאדג'יים ומעולים ללא קמח. אפשר לשדך כל תוספת במקום חמאת בוטנים; קוקוס, שוקולד צ'יפס או ריבת חלב

49,242 בשלנים התעניינו במתכון זה
בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY
בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־175 מעלות.

2

משמנים את התבנית.

3

ממסים בסיר קטן על אש קטנה חמאה ושוקולד. כאשר הם כמעט נמסים מוסיפים סוכר ומערבבים עד להמסה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים אבקת קקאו וקורנפלור ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית.

4

מעבירים את חמאת הבוטנים לשק זילוף ומזלפים לאורך התבנית פסים. בעזרת קיסם יוצרים על חמאת הבוטנים דוגמת שיוש.

5

אופים 15־20 דקות עד שהבראוניז יציבים מבחוץ ולחים ורכים מבפנים. מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.