מתכון

ברד פודינג בננה עם קרמל מיסו

הברד פודינג שלי עשוי מחלה רכה, קרם אנגלז עשיר, בננות וקרמל מיסו מטורף, שמעיף את המנה הזאת לשמים

2,472 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2022
ברד פודינג בננה עם קרמל-מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל
ברד פודינג בננה עם קרמל-מיסו של ליאור משיח | צילום: שני בריל

יש סיבות רבות לאהוב ברד פודינג. קודם כל, כי הוא טעים אבל יותר מזה, כי הוא מונע בזבוז מזון. הברד פודינג שלי עשוי מחלה רכה, קרם אנגלז עשיר, בננות וקרמל מיסו מטורף, שמעיף את המנה הזאת לשמים. אפשר לגוון עם שאריות מאפים אחרים שהתייבשו במקפיא, כמו קרואסונים או רוגלעך. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לברד פודינג

לקרם אנגלז

לקרמל מיסו

אופן ההכנה

מכינים קרם אנגלז

1

מביאים לרתיחה בסיר בינוני חלב, שמנת מתוקה, רבע כוס סוכר ומלח. מכבים את הלהבה.

2

טורפים בקערה נפרדת חלמונים ואת יתר הסוכר.

3

מוזגים בערך מצקת מתערובת השמנת לקערת החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים שתיים־שלוש מצקות נוספות וממשיכים לטרוף. יוצקים את יתר התערובת, טורפים, מחזירים לסיר ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה תוך כדי ערבוב בכף עץ 3־4 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים בננה, מערבבים היטב ומצננים 10 דקות בטמפרטורת החדר.

4

מסדרים פרוסות חלה בתבנית בשתי שורות בשכבה אחת ויוצקים מעל את הקרם. משאירים ל־10 דקות עד שהוא נספג. מניחים מעל חצאי בננות ומפזרים ביניהם פיסות חמאה קטנות.

5

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מכינים קרמל מיסו

6

ממיסים במחבת יבשה סוכר, עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי. מוסיפים מלח ודבש ומערבבים.

7

טורפים בקערה מיסו, חלב ושמנת מתוקה. מוסיפים את התערובת לקרמל, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3־5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מגיעה למרקם של בלילת פנקייק.

8

יוצקים חצי מהקרמל על הברד פודינג (שומרים את היתר להגשה) ואופים 25־30 דקות להשחמה יפה.

9

מוציאים מהתנור ויוצקים את יתר הקרמל על הברד פודינג. מגישים מיד.

גיוון:

  • משתמשים בקרמל־מיסו כגלייז לעוגות שונות. 
  • משתמשים בקרמל־מיסו גם כרוטב לבשר, עוף, ירקות וטופו. מברישים את חומר הגלם ברוטב ומבשלים או צולים.