לאופן ההכנה צפו בסרטון בסוף המתכון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לצ'ימיצ'ורי
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
שורפים חציל אחד על להבת גריל או גז 10־15 דקות, עד שהוא מתרכך ונחרך. מסובבים מדי פעם. מצננים מעט, מקלפים ושומרים את בשר החציל במסננת.
3
חותכים חציל שני לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים בתבנית. יוצקים מעל שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ים אטלנטי וצולים כ־8 דקות להשחמה. מנמיכים את חום התנור ל־180 מעלות.
מכינים את הצ'ימיצ'ורי
4
מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
5
מניחים פרוסות לחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית וקולים כ־5 דקות להזהבה.
מרכיבים את המנה
6
מורחים על כל פרוסת לחם כמות נדיבה של לאבנה, מניחים מעל חציל שרוף ועליו מניפה של שלוש פרוסות חציל קלוי. יוצקים מעל כמות נדיבה של צ'ימיצ'ורי ומגישים.