מתכון

גולאש טלה ובצקניות תפוחי אדמה של שניידר

בבר הצפוף של דני שניידר סעדו אושיות תל אביביות כמו נתן זהבי, רון חולדאי, אורי סביר, מאיר שניצר ועוד

42,569 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
גולש כתף טלה ובצקניות של אבי ביטון, קפה פופולר (צילום: אריאל עפרון)
גולש כתף טלה ובצקניות של אבי ביטון, קפה פופולר (צילום: אריאל עפרון)

הבר נסגר ב-2005 אחרי 14 שנות פעילות, אבל הלקוחות הקבועים עדיין מדברים בגעגוע על הגולאש שהוגש במקום.

המנה תוגש בספיישל מיתולוגיה תל אביבית בקפה פופולר. לכל הפרטים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגולאש:

לבצקניות תפוחי אדמה

אופן ההכנה

מכינים גולאש

1

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ומטגנים נתחי טלה מכל הצדדים עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

2

+ מוסיפים לסיר בצלים, סלרי, גזר ועגבניות ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים. מחזירים פנימה את הבשר ומוסיפים את יתר החומרים. מנמיכים להבה ומבשלים 3 שעות, עד שהבצק רף ומתפרק.

בינתיים מכינים בצקניות תפוחי אדמה

3

לשים את כל חומרי הבצקניות ביחד עד לקבלת בצק קשה מעט ונוח לעבודה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים, כף אחרי כף, עד שהבצק מגיע למרקם הרצוי. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל של גולות ומוסיפים לתבשיל. מבשלים 30 דקות נוספות.