מתכון

גזרים צלויים במדורה

צולים גזרים מעל מדורה צלייה ארוכה ואיטית, שבסופה הם מתקבלים מתוקים ורכים וספוגים בטעמי עשן

765 בשלנים התעניינו במתכון זה
גזרים צלויים של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
גזרים צלויים של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

הכנות מקדימות בבית: חולטים את הירקות חליטה מקדימה.

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים גזרים רבע שעה לריכוך חלקי.

2

מתבלים את הגזרים בשמן זית, מלח ופלפל, מניחים בתוך סלסילת רשת ברזל (אפשר ליצור אחת בקלות מרשת לולים), תולים מעל מדורה וצולים כשעה להשחמה יפה.