הגלידה הזאת אומנם שברה את הרשת רק לאחרונה, אבל הגרסה המקורית שלה נוצרה במטבחים של בשלניות איטלקיות שרצו להכין גלידה בבית. הבלילה הבסיסית מתוקה למדי הודות לחלב המרוכז, לכן אני אוהב להשתמש בתוספות ששוברות מעט את המתיקות, למשל קפה.
שימו לב: הגלידה זקוקה ל-6 שעות הקפאה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתוספת נוטלה־אוראו
לתוספת טירמיסו
אופן ההכנה
1
מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים את אחת מהתוספות.
לתוספת נוטלה-אוראו
2
מערבבים נוטלה עם שמנת מתוקה ומקפלים בעדינות את תערובת הנוטלה לתוך הקצפת. מפזרים חצי מפירורי העוגיות בתחתית תבנית או קופסה, יוצקים למעלה את תערובת הגלידה ומפזרים למעלה את יתר פירורי העוגיות. מכסים ומעבירים למקפיא ל־ 6 שעות לפחות.
לתוספת טירמיסו
3
טובלים את הבישקוטים בקפה החם, עד שהם סופגים אותו ומתרככים מעט אך לא מתפרקים. מסדרים חצי מהבישקוטים הטבולים בתחתית תבנית או קופסה, יוצקים מעליהם את תערובת הגלידה ומפזרים למעלה את יתר הבישקוטים. מכסים ומעבירים למקפיא ל־ 6 שעות לפחות.