מתכון

גן עדן משוקולד

שלושה מרכיבים בלבד, עשר דקות הכנה ורבע שעה אפייה - וקיבלתם את עוגת השוקולד הכי שוקולדית, טעימה ומיוחדת שיש

84,692 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
גן עדן משוקולד של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר
גן עדן משוקולד של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

גן עדן אמיתי לכל מכורי השוקולד וגם לנמנעים מגלוטן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור במצב טורבו ל־220 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית או רינג בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות. עוטפים את התבנית או הרינג מלמטה ומסביב ברדיד אלומיניום, מהדקים ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר ומעט עמוקה.

2

ממיסים את החמאה והשוקולד המריר בבן מארי או בפולסים במיקרוגל וטורפים לתערובת חלקה. מסירים מהלהבה.

3

מבשלים את הביצים בבן מארי לכ־45 מעלות, עד שהן חמימות למגע (אם אין מדחום - הביצים צריכות להיות חמימות מעט יותר מחום הגוף). מדי פעם מערבבים.

4

מעבירים את הביצים לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים 4־5 דקות במהירות בינונית, עד קבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.

5

מקפלים חצי מקצף הביצים לתערובת השוקולד והחמאה עד קבלת תערובת אחידה. מקפלים את החצי השני באותו אופן.

6

יוצקים את התערובת לתבנית או הרינג ומיישרים.

7

יוצקים מים רותחים (אפשר מהבן מארי) לתבנית העמוקה מסביב לעוגה עד 1/2 מגובה הבלילה.

8

אופים 5 דקות, מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית או הרינג ברדיד אלומיניום ואופים 10 דקות נוספות, רק עד שפני העוגה לא מבריקים והיא מתייצבת מעט (נזהרים מאפיית יתר, שעלולה לפגוע במרקם העשיר).

9

מוציאים מהתנור ומעבירים את העוגה מאמבט המים אל משטח נקי. מצננים לטמפרטורת החדר 45 דקות ומעבירים למקרר ל־3־4 שעות נוספות. שומרים את העוגה המוכנה עד שבוע במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת בצד (לא חובה).

המתכון מתוך הספר "בייקרי 365 וחברים" של דרור כהן, הוצאה עצמית, 216 עמ', 149 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: bakery365.co.il

"בייקרי 365 וחברים" | מאת: דרור כהן
"בייקרי 365 וחברים" | מאת: דרור כהן