סבינה: “אבטיח מזכיר לי מאוד עגבנייה בטעמים שלו, ומכאן הגיע הרעיון להכין גספצ’ו מאבטיח. כשבדקתי קצת ראיתי שזו גרסה די מוכרת בספרד. הלאבנה והזעתר לוקחים את המנה אל המרחב המזרח תיכוני”.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט צנוניות:
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי הגספצ’ו בקערה, מכסים ומשרים לילה במקרר.
2
טוחנים במעבד מזון את החומרים שהושרו עד לקבלת תערובת חלקה.
3
מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ’ו למקרר לשעה לפחות.
4
מערבבים את חומרי הסלט בקערה מלבד הלאבנה והזעתר.
5
מערבבים את הגספצ’ו, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים את הגספצ’ו לכלי הגשה ומסדרים מעל את הסלט. מניחים מעל כף גדושה של לאבנה ובוזקים מעט זעתר.