מתכון

"גראטן" תפוחי אדמה ועץ

המאכל האהוב עלי הוא לטקעס, ואם יש תפוחי אדמה בבית תמצאו אותי ממציאה גרסאות חדשות ללביבה המסורתית

1,623 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
"גראטן" תפוחי אדמה ועץ של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר
"גראטן" תפוחי אדמה ועץ של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר

כאן שילבתי גם תפוחי עץ (בכל זאת, ראש השנה). למראה אלגנטי אני פורסת את תפוחי האדמה והתפוחים לפרוסות דקיקות ככל האפשר (כמעט כמו בגראטן). חשוב לחמם היטב את התבנית לפני שמתחילים לערום את השכבות, כדי שגם התחתית של המאפה תשתזף בתנור. והבונוס? לא צריך לטגן שום דבר.

אפשר להכין את המאפים כמה שעות מראש ולבצע את השלב האחרון סמוך להגשה.

תבנית מאפינס עם 6 שקעים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות. 10 דקות לפני תחילת האפייה מכניסים תבנית מאפינס לתנור.

2

מוציאים את התבנית מהתנור ומורידים את טמפ' התנור ל-180 מעלות.

3

משמנים כל שקע בתבנית בחצי כפית חמאה ומניחים בעדינות ובלי לדחוס ערימה קטנה של פרוסות תפוחי עץ ועליה ערימה של פרוסות תפוחי אדמה - הערימות צריכות להגיע עד אמצע גובה השקעים.

4

אופים כ- 20 דקות עד שהשכבה העליונה של תפוחי האדמה מזהיבה.

5

מוציאים מהתנור, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים את יתרת החמאה. מניחים בכל שקע שכבה נוספת של תפוחי עץ ותפוחי אדמה (על השכבה האפויה) עד שמסיימים את הפרוסות. נזהרים לא לדחוס.

6

אופים עוד 25 דקות להזהבה. הופכים את המאפים בתוך השקעים ואופים 15 דקות נוספות.

7

מתבלים במלח ופלפל ומגישים.