מתכון

גרנולה ורודה

גרנולה עשירה במיוחד בזרעונים ואגוזים, בעלת צבע ורוד מפתה ושמח בזכות אבקת סלק שמתווספת לציפוי

18,617 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
גרנולה ורודה של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
גרנולה ורודה של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

זריקת הצבע גורמת לילדים להתייחס אליה כאל ממתק נחשק ולא רק כאל רכיב בארוחת הבוקר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

לגרנולה

אופן ההכנה

מכינים ציפוי

1

ממיסים חמאת קקאו בסיר קטן מעל להבה בינונית־נמוכה, מוסיפים תוך ערבוב מתמיד סירופ מייפל, טחינה ואבקת סלק לקבלת תערובת חלקה.

אופים

2

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה. מערבבים את כל חומרי הגרנולה בקערה רחבה, מעבירים לתבנית בשכבה אחידה ושטוחה. אופים 25 דקות, מדי פעם פותחים את התנור ומערבבים. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בצד לקירור.

3

מערבבים את הגרנולה עם תערובת הציפוי כך שהיא נעטפת היטב. מעבירים לשקית או קופסה אטומים ומאחסנים במקרר.