מתכון

הכנאפה של עינת אדמוני

פחות מתוקה ויותר קלילה מהמקור והמלית, מעין רפרפת הדרית של ריקוטה, חלב וסולת

22,956 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
הכנאפה של עינת אדמוני של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון
הכנאפה של עינת אדמוני של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון

מומלץ להגיש את הכנאפה עם גלידת פיסטוק – לא אותנטי אבל טעים.

תבנית מלבנית בגודל 33×23 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה מומסת.

2

מחממים חלב וסוכר בסיר בינוני עד שמתחיל בעבוע בשולי הסיר. מוסיפים סולת באיטיות ותוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה.

3

מורידים מהכיריים ומצננים לטמפ’ החדר. מוסיפים ריקוטה, קליפת לימון ומי פריחת הדרים ומערבבים היטב.

4

שמים את אטריות הקדאיף בקערה גדולה, מוסיפים אבקת סוכר ומקפיצים בקצות האצבעות עד שהאטריות מצופות. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים בעדינות. אם לא ממשיכים מייד לשלב הבא, מכסים את הקערה במגבת לחה כדי שהאטריות לא יתייבשו.

5

משטחים מחצית מהאטריות באופן שווה בתחתית התבנית. מורחים עליהן את תערובת הריקוטה ומחליקים. מפזרים את יתרת הקדאיף ומיישרים.

6

אופים 20-15 דקות להזהבה ומניחים להצטנן לטמפ’ החדר.

7

חותכים למנות, מטפטפים סירופ ורדים ומפזרים חופן פיסטוקים קצוצים.