מתכון

וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה

לתפוח האדמה והכרשה, הזוג הנצחי שמרכיב את מרק הווישיסואז הצרפתי, מצטרף הקישוא – שמכניס למרק את הקלילות והאווריריות שאותם העונה מבקשת

14,434 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים בצל וכרשה ומטגנים מעל להבה נמוכה ותוך ערבוב 5 דקות.

2

מוסיפים שום, תפוחי אדמה ושורש סלרי ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות נוספות. מוסיפים תימין, קישואים, מלח ופלפל שחור. יוצקים פנימה ציר ירקות או מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.

3

טוחנים את המרק בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני למרק חלק. מסננים במסננת דקת חורים.

להגשה (אם רוצים)

4

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים קישואים עם פרח, מלח ופלפל שחור ומטגנים כ־2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים בתוך כל קערת מרק.