תבנית בגודל 20×30 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס בצק פריך
למלית מרציפן הדרים
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
שמים חמאה וסוכר דמררה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות לתערובת אחידה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.
2
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
3
מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
4
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×30 ס”מ ועובי 7 מ”מ ומניחים אותו בתבנית. דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה.
5
אופים כ-12-10 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את הבצק ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
מכינים את המלית, אופים וחותכים
6
שמים את כל חומרי המלית בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-4-3 דקות עד לתערובת חלקה ומעט תפוחה.
7
מורחים את המלית בשכבה אחידה על הבצק האפוי בעזרת מרית.
8
אופים כ-30-25 דקות עד להזהבה. מצננים כשעה לפני החיתוך. מפזרים אבקת סוכר.
9
מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בסכין ארוך ומשונן. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.