מתכון

חיתוכיות קדאיף עם קרם חלב

המנה הזאת, המכונה עייש אל סראייה, מזכירה את הכנאפה, אך היא מורכבת רק משכבה אחת של קדאיף שעליה יוצקים קרם חלב בשם קישטה

2,045 בשלנים התעניינו במתכון זה
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל
עייש אל סראייה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמי סגל

קישטה הוא קרם חלב מהמטבח הערבי האזורי המשמש להכנת ומילוי קינוחים שונים. אפשר להחליפו בקרם אחר או לחילופין להכין בבית על פי המתכון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. כך או כך, יש צורך בכ-1 ק"ג קרם.

עבור תבנית בגודל 40X60 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־120 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה מזוקקת. משטחים בה את שערות הקדאיף עד לגובה 1 ס"מ ומהדקים היטב. יוצקים מעל את החמאה המזוקקת שנותרה. אופים את הקדאיף משני הצדדים עד שהוא מזהיב.

מכינים סירופ סוכר

2

מחממים מים בקלחת קטנה, וממסים בהם את הסוכר.

3

יוצקים את סירופ הסוכר על הקדאיף ומצננים מעט. יוצקים את הקישטה על הקדאיף בעובי הרצוי. מעבירים למקרר עד שהמאפה והקרם יציבים. חותכים לריבועים ומקשטים בפיסטוקים ואגוזים.