שוקולד וטחינה הם שילוב מנצח – כאן בעוגיות נהדרות שמכינים בקלילות: משטחים בתבנית וחותכים לקוביות בראוניז מזרח תיכוניות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, טחינה ו־2 סוגי סוכר 2־3 דקות. מוסיפים ביצה, מלח ותמצית וניל ומעבדים לאיחוד.
3
מערבבים בקערה נפרדת קמח וסודה לשתייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים להטמעה. מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומערבבים קלות.
4
מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים 25־30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים עד התייצבות.
5
חותכים לריבועים ומפזרים מלמעלה פתיתי מלח.
מתכון מספר הבישול "הספר הלבן", של דן לב ושרית נובק
הוצאה עצמית, 192 עמ', 149 שקלים.
לרכישה: studiodanlev.com / misspetel.com