מתכון

חצילים, פול וביצה רכה

חיברתי את הפול לחציל, הוספתי ביצה רכה כדי שהחלמון יעשיר את המנה. את החריפות והרעננות מספק רוטב כוסברה ירקרק

1,279 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
חצילים, פול וביצה רכה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
חצילים, פול וביצה רכה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפול

לרוטב כוסברה

אופן ההכנה

מכינים את הפול

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים כ־3 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הפול, מכסים במים. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־3 שעות עד שהפול מתפרק. מסננים. מתבלים במלח.

מכינים את הרוטב

2

טוחנים את מרכיבי הרוטב בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

מכינים ביצים רכות

3

שמים ביצים בסיר עם מים, מרתיחים, מקטינים את האש לבינונית ומבשלים 6 דקות. מעבירים מיד למי קרח, מסננים, מצננים ומקלפים (אם מכינים את הביצים מראש מחממים אותם כדקה במים רותחים לפני הרכבת המנה).

4

צולים את החציל על אש גלויה עד שהקליפה מפוחמת. פותחים את החציל, מצננים על מסננת ומקלפים.

מרכיבים את המנה

5

מסדרים את בשר החציל בצלחת הגשה, יוצקים מעל פול, מוסיפים שלולית רוטב כוסברה, מניחים את הביצים הרכות ומזלפים שמן זית ומיץ לימון.