החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יוגורט מעושן (לצנצנת בנפח 1 ליטר)
אופן ההכנה
מכינים את היוגורט המעושן
1
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שאלוטס, שום ותימין כ-2 דקות עד שהשאלוטס מזהיבים מעט. מכבים את האש ומוסיפים יוגורט. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
2
מעבירים את הרוטב לקופסה עם מכסה ומעשנים בעזרת מכשיר עישון ביתי כ-5 דקות. אם אין מעשנת, מתבלים את הרוטב במלח מעושן (להשיג במעדניות ובחנויות המתמחות).
מכינים את החציל
3
עוטפים חצילים בשתי שכבות של רדיד אלומיניום וצולים על אש גלויה. חשוב לא להפוך את החצילים יותר מדי: צולים כ-20 דקות ואז הופכים פעם אחת ל-10 דקות נוספות.
4
מסירים את רדיד האלומיניום, מסירים את קליפת החצילים ומעבירים אותם לצלחת הגשה. אפשר להשאירם שלמים או לחתוך לנתחים.
5
מפזרים ארוגולה ומתבלים במלח, מלח מעושן ופלפל גרוס. מזלפים 4 כפות רוטב יוגורט ושמן זית ומגלפים שבבים של פרמזן בעזרת קולפן ירקות.