מתכון

חצילי בלאדי עם ארוגולה ופרמזן

גרסה משורגת לחציל ביוגורט הכה פופולרי, עם הרבה ירוקים שמרעננים את המנה

8,416 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
חצילי בלאדי עם ארוגולה ופרמזן של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חצילי בלאדי עם ארוגולה ופרמזן של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב יוגורט מעושן (לצנצנת בנפח 1 ליטר)

אופן ההכנה

מכינים את היוגורט המעושן

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שאלוטס, שום ותימין כ-2 דקות עד שהשאלוטס מזהיבים מעט. מכבים את האש ומוסיפים יוגורט. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.

2

מעבירים את הרוטב לקופסה עם מכסה ומעשנים בעזרת מכשיר עישון ביתי כ-5 דקות. אם אין מעשנת, מתבלים את הרוטב במלח מעושן (להשיג במעדניות ובחנויות המתמחות).

מכינים את החציל

3

עוטפים חצילים בשתי שכבות של רדיד אלומיניום וצולים על אש גלויה. חשוב לא להפוך את החצילים יותר מדי: צולים כ-20 דקות ואז הופכים פעם אחת ל-10 דקות נוספות.

4

מסירים את רדיד האלומיניום, מסירים את קליפת החצילים ומעבירים אותם לצלחת הגשה. אפשר להשאירם שלמים או לחתוך לנתחים.

5

מפזרים ארוגולה ומתבלים במלח, מלח מעושן ופלפל גרוס. מזלפים 4 כפות רוטב יוגורט ושמן זית ומגלפים שבבים של פרמזן בעזרת קולפן ירקות.