מתכון

חציל בדבש חצילים וג'ינג'ר

ההשראה למנה הזאת מגיעה ממסעדת מונא, שבה עבד רן בעבר

13,161 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
חציל בדבש חצילים וג'ינג'ר של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו
חציל בדבש חצילים וג'ינג'ר של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו

שם היו מקרמלים את הנוזל שאותו חצילים שרופים מגירים ומתבלים בעזרתו דגים נאים. בגרסה הזאת, רן הופך את הנוזל לסירופ מתובל בג'ינג'ר, שלוקח את המנה לכיוון מזרח אסייתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ חצילים וג'ינג'ר

להגשה

אופן ההכנה

1

שורפים חציל על הלהבה הגדולה בכיריים (רצוי לרפד אותה בנייר אלומיניום) כ־10 דקות מכל צד, עד שקליפתו נחרכת. מניחים מסננת מעל קערה, מעבירים אליה את החציל ומסננים כ־15 דקות. שומרים את הנוזלים.

מכינים סירופ חצילים וג'ינג'ר

2

מסננים 1/2 כוס מנוזלי החציל ומעבירים לקלחת קטנה. מוסיפים דבש, מלח, ג'ינג'ר ושאטה (אם רוצים) ומערבבים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהסירופ מתחיל להסמיך.

מרכיבים את המנה ומגישים

3

קולפים את החציל ומניחים על צלחת הגשה. מזלפים שמן זית ומתבלים במעט מלח. יוצקים מעל את הסירופ. מתבלים רוקט במיץ לימון ומסדרים לצד החציל. מגישים מיד.