מתכון

טאג'ין טלה עם בורגול ופירות יבשים

לתוספת פריכות וטעם אפשר לפזר מעל המנה מעט שקדים, אגוזים או צנוברים קלויים, לפי הטעם

1,346 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדלעת צלויה:

לבורגול:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומשחימים היטב מכל הצדדים בסיר ברזל כבד שיכול להכנס לתנור. מוציאים מהסיר.

3

באותו הסיר משחימים קלות בצל, שום וג'ינג'ר. מוסיפים תבלינים יבשים ורסק עגבניות ומטגנים מעט. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה.

4

מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לבישול של כ-3 שעות.

מכינים בורגול:

5

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כעשר דקות עד לספיגת המים. מוסיפים חמאה במידה ורוצים.

מכינים דלעת:

6

מפזרים על הדלעת מלח, פלפל ואבקת סוכר וצולים בתנור החם עד להשחמה וריכוך, כ-30 דקות.

7

מסננים את הבשר ומחזירים את הרוטב לסיר. מוסיפים פירות יבשים ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום והסמכה. מחזירים פנימה את הבשר ומכבים את האש.

מגישים:

8

מניחים על צלחת הגשה אישית ערימת בורגול, קוביות מן הדלעת הצלויה ונתח בשר. מפזרים מעל עלי כוסברה ונענע.