אפשר להרכיב את הטאקוס מראש אבל אני מעדיפה להניח על השולחן שפע צלחות צבעוניות ולתת לכל אחד להרכיב את המנה שלו בעצמו.
לגרסה צמחונית: מחליפים את העוף בטופו חתוך לפיסות מלבניות בעובי של כ-1 ס”מ וצורבים אותו כ-2 דקות מכל צד עד שמתקבלים פסי חריכה עדינים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוף
לסלסת גוואקמולי יוגורט
להרכבת הטאקו
אופן ההכנה
מכינים חזה עוף
1
מערבבים שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מוסיפים חזות עוף ומערבבים עד שהם נעטפים בתערובת. צורבים היטב את חזות העוף על מחבת פסים בערך 5 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי צריבה יפים משני הצדדים. מצננים פורסים לפרוסות של ס"מ.
מכינים סלסה
2
טוחנים את כל חומרי הסלסה במעבד מזון או במוט ריסוק ידני, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים את הטאקו ומגישים
3
מרפדים כל טאקו בחסה, כרוב, גזר, בצל ירוק, צ'ילי, כוסברה ונענע. מוסיפים פרוסות מנגו, עוף צלוי ופרוסות אבוקדו. יוצקים מהסלסה בנדיבות ומגישים מיד.