מתכון

טאקו דג בסגנון פוארטו ויארטה

בשביל טאקו דג פלאי צריך טורטיות ביתיות, סלסת כרוב, מיונז מתובל וכמובן דג בטיגון מוקפד

6,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פיש טאקו, רימה אולברה. צילום: רן בירן
פיש טאקו, רימה אולברה. צילום: רן בירן

מיונז הצ'יפוטלה הפיקנטי והמעושן יתאים גם לסווגים נוספים של טאקו וגם לכריכים או סלטי תפוחי אדמה. מכינים כמות גדולה ושומרים במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

למיונז צ'יפוטלה

לסלסת כרוב

לטיגון ולהגשה

אופן ההכנה

מכינים מיונז צ'יפוטלה

1

מערבבים את כל החומרים למחית אחידה, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד השימוש.

מכינים סלסת כרוב

2

מטגנים אורגנו 4-3 דקות בשמן קנולה ומצננים.

3

מניחים כרוב בקערת מי קרח (הקור הופך את הכרוב לפריך במיוחד), מסננים ומייבשים, אם יש, הכי טוב לייבש במייבש חסה.

4

סמוך להרכבת הטאקו מערבבים את הכרוב, האורגנו המטוגן (ושמן הטיגון) וחומץ האורז וממליחים.

מטגנים את הדג ומגישים

5

מביאים את השמן לרתיחה, מניחים את הקמח בצלחת עמוקה ומערבבים את כל חומרי הבלילה לבלילה אחידה.

6

מקמחים את נתחי הדג, מנערים וטובלים בבלילה. מעבירים בעדינות לשמן החם ומטגנים דקה, הופכים בעזרת כף מחוררת ומטגנים דקה או שתיים נוספות להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7

מניחים בכל צלחת שתי טורטיות זו לצד זו, מזלפים מעט סלסת סרג'יו, סלסלת כרוב (לא פחות מכף) ונתחי דג מטוגנים. מזלפים בעזרת כף מעט מיונז צ׳יפוטלה ומקשטים בענפי כוסברה. מקפלים כל טורטייה לחצי לטאקו ולפני הביס הראשון סוחטים את הליים.

אם כבר מכינים, אז משקיעים עד הסוף:

טורטיות תירס ביתיות

סלסת סרג'יו