מתכון

טאקו צ'ילי קון קרנה

תבשיל צ'ילי הולך עם אורז כמו שראגו בולונז הולך עם פסטה, אבל כאן מגישים אותו בתוך טורטיות תירס רכות

38,600 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
טאקו צ'ילי קון קרנה של אסף דוקטור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
טאקו צ'ילי קון קרנה של אסף דוקטור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטאקוס

אופן ההכנה

מכינים את התבשיל

1

מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומאדים סלרי, גזר, בצל, פלפלים ושום 7 דקות על להבה בינונית עד לריכוך. מוסיפים פפריקה, כמון, כוסברה, פלפל שחור, קינמון וצ'יפוטלה ומטגנים עוד כמה דקות לפתיחת הארומות של התבלינים. מוסיפים בשר ומטגנים על להבה גבוהה עד השחמה תוך כדי ערבוב ופירור הבשר בכף עץ.

2

מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים 10 דקות על להבה גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים מעט ומתחיל להתגבש רוטב. יוצקים בירה ומבשלים עוד 10 דקות על להבה גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים ברבע.

3

מוסיפים תערובת של כמה סוגי שעועית, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים שעה ללא כיסוי עד שהתבשיל מצטמצם ומתרכז.

4

מוסיפים שוקולד, כוסברה, פטרוזיליה ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. (התבשיל נשמר במקרר עד שבוע.)

מכינים את הטאקוס

5

צורבים טורטיות במחבת לוהטת כדקה מכל צד לחימום.

6

מניחים במרכז כל טורטייה מצקת מתבשיל הצ'ילי ומפזרים כף-שתיים צ'דר מגוררת. ממתינים דקה להמסת הגבינה ומניחים מעל את יתר התוספות. מקפלים לשניים ומגישים.