קינוח

טארטלטים עם פודינג אורז ומרקחת מנגו

פודינג האורז (סוטלאץ') שבטארטלט כל כך טעים שאפשר לאכול אותו גם בלי הטארטלט, עם קצת פירות מעל

511 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טארטלטים עם סוטלאץ' ומרקחת מנגו של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
טארטלטים עם סוטלאץ' ומרקחת מנגו של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

"אני מכינה את הפודינג על בסיס קרם קוקוס ולא על בסיס חלב (ולכן הוא טבעוני). מרקחת המנגו הופכת את הטעמים לטרופיים – לי זה מזכיר קצת פינה קולדה".

תבניות טארטלט אישיות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

לסוטלאץ'

למרקחת מנגו

אופן ההכנה

מכינים סוטלאץ

1

מכינים סוטלאץ': מבשלים אורז ב־3 כוסות מים חמים על אש בינונית כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים מלח, קרם קוקוס, סוכר וקינמון. מערבבים, מנמיכים את האש ומוסיפים כוס מים. מבשלים כמה דקות עד שהסוטלאץ' מסמיך קלות. מעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות.

מכינים בצק

2

מניחים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט הביצה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה.

מכינים מרקחת מנגו

3

מניחים בסיר קטן את מרכיבי המרקחת ומבשלים על אש בינונית עד שכל הסוכר נמס והמנגו מתרכך. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

מרכיבים טארטלטים

4

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 2 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים וממקמים בתבניות טארטלט קטנות. מעבירים למקרר לשעה לפחות. מניחים בכל טארטלט מנז'ט עם משקולת (חומוס או שעועית) ואופים כ־17 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים. ממלאים כל טארטלט בסוטלאץ' ומקשטים במרקחת מנגו. מגישים סמוך להרכבה.