החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתיות בצק פריך
למלית מסקרפונה ושוקולד לבן
אופן ההכנה
לקלתיות בצק פריך
1
במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק. מאחדים את גושי הבצק בידיים, משטחים לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך כשעה.
2
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ומרפדים את תבניות הטארטלטים האישיות. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדפנות לתחתית על מנת שהדפנות יישארו גבוהות וישרות. מחוררים את תחתית הקלתיות בעזרת מזלג. מקפיאים את הקלתיות במקפיא במשך כחצי שעה.
3
מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים את הקלתיות במשך 15-10 דקות עד שהן מזהיבות, ומצננים אותן לפני המילוי וההרכבה.
לקרם מסקרפונה
4
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד במהירות בינונית גבינת מסקרפונה וסוכר ווניל עד שהתערובת אחידה. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מוסיפים את השוקולד הקצוץ לקרם ומקפלים בעדינות עד שהוא מתפזר באופן שווה.
הרכבת הטארטלטים
5
ממלאים את הקלתיות האפויות בקרם. מקשטים כל טארטלט בחצי תות ומגישים. שומרים את הטארטלטים במקרר עד שלושה ימים, אך מומלץ להגישם בטמפרטורת החדר.