מתכון

טארט טוסקנה

יש בו בצק פריך, מלית רכה של מרציפן וציפוי פריך של פלורנטין שקדים, בקיצור: טעם שקדי מובהק

12,782 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
טארט טוסקנה של אורי שפט. צילום: סן יוסטר. סטיילינג: תמי סגל
טארט טוסקנה של אורי שפט. צילום: סן יוסטר. סטיילינג: תמי סגל

2 תבניות טארט מלבניות בגודל 10×30 ס”מ או לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

למלית המרציפן

לפלורנטין שקדים

אופן ההכנה

מכינים בצק פריך

1

מערבלים חמאה עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה וקרמית. מוסיפים מלח וביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח ב- 2 סבבים ומערבלים עד לקבלת בצק רך (נזהרים לא ללוש יותר מדי).

2

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה.

3

חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל מחצית ליריעה בעובי 4-3 מ”מ. מלבישים כל יריעת בצק על תבנית, מצמידים היטב לתחתית ולדפנות ומסירים את העודפים. מחוררים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג ומעבירים את התבניות למקרר עד להכנת המלית.

מכינים את המלית ואופים

4

מחממים תנור ל-165 מעלות.

5

מערבלים מרציפן עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים ביצים טרופות בזרם דק עד שגם הן נטמעות. תתקבל תערובת נוזלית יחסית. יוצקים אותה על הבצק ומיישרים.

6

אופים כ- 20 דקות (לתבנית עגולה יש להוסיף 5 דקות) עד שפני הקרם מזהיבים.

מכינים פלורנטין שקדים

7

מביאים לרתיחה בסיר חמאה, שמנת מתוקה, סוכר, דבש וגלוקוזה ומערבבים. מבשלים על סף רתיחה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מקבל גוון זהוב. מוסיפים קמח ושקדים ומערבבים דקה עד שהתערובת מסמיכה ומתאחדת.

8

מסירים מהכיריים, מוסיפים אפרסקים ומערבבים. מעבירים את התערובת לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד ומצננים בטמפ’ החדר.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

10

מורחים את תערובת הפלורנטין על הקרם האפוי בעזרת פלטה ואופים עוד 20-25 דקות (לתבנית עגולה יש להוסיף 5 דקות) עד שהפלורנטין מבעבע ומשחים.