לבצק פריך: ראו חומרים ואופן ההכנה במתכון טארט תפוחים, שטרויזל ומרציפן – עד שלב קירור בצק הקלתית בתבנית פאי או ברינג.
למרציפן: ראו חומרים ואופן ההכנה במתכון המרציפן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים נייר אפייה על הקלתית המצוננת בתוך התבנית ויוצרים (או כמה קלתיות קטנות) "משקולות" בעזרת קטניות (חומוס או שעועית). אופים את הקלתית ללא המילוי עד להזהבה.
2
מרדדים את המרציפן וקורצים עיגול בגודל המתאים לקלתית האפויה. חותכים את התותים לקוביות קטנות, לוקחים את שאריות המרציפן ומכניסים לקערת המיקסר עם התותים. מערבבים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת מסה אחידה, ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
3
מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה עם המסקרפונה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם אחיד ויציב. מקפלים את שתי המסות זו לזו בקערה הגדולה ויוצקים את הכל לתוך התחתית האפויה.
4
מעבירים לקירור.
להגשה
5
מוציאים מקירור ברגע ההגשה, זורים מעל מעט אבקת סוכר ומקשטים בתות.