מתכוני מסעדות

טארט תפוחי עץ מקורמלים וקרם שקדים

שף קונדיטור ענר צלאל (קונדיטוריית דלאל) מלמד איך להכין טארט נורמנדי עם תפוחים מקורמלים, קרם פטיסייר וקרם שקדים

12,114 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן

להכנת המתכון, יש צורך בכ־1/2 ק"ג בצק פריך: מתכון להכנת בצק פריך מתוק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחי עץ מקורמלים:

לקרם פטיסייר:

לקרם שקדים:

אופן ההכנה

מקרמלים תפוחים

1

קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לשמיניות.

2

ממיסים את החמאה במחבת עם מכסה תואם, מוסיפים פנימה סוכר ומערבבים מדי פעם עד לקבלת קרמל בהיר (חום בהיר). מוסיפים את התפוחים ומערבבים בזהירות. מכסים ומבשלים מספר דקות עד שהמיץ שיוצא מהתפוחים כמעט מכסה אותם. מסירים את המכסה ומבשלים עד שהתפוחים רכים למחצה. מסננים בזהירות ומקררים.

מכינים קרם פטיסייר

3

מביאים לרתיחה את החלב, 2 כפיות סוכר ו-וניל.

4

טורפים היטב חלמונים וסוכר, מוסיפים קורנפלור ושוב טורפים היטב. יוצקים בהדרגה את החלב על החלמונים עד שכשליש מהתערובת נמצאת בקערה. מחזירים את תכולת הקערה לסיר תוך כדי ערבוב, מעלים על אש בינונית ומבשלים עד רתיחה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב.

5

מעבירים לתבנית או לקופסה. מצמידים מעל ניילון למניעת קרום, מצננים כעשרים דקות בחדר ממוזג ומעבירים למקרר (אפשר לשמור עד יומיים).

מכינים קרם שקדים

6

במיקסר מעבדים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים אחת־אחת, מערבבים ומוסיפים קמח, שקדים טחונים ולבסוף את הרום. שמים במקרר למספר שעות למנוחה.

מרכיבים ואופים

7

אופים אפייה עיוורת את קלתיות הבצק הפריך (לפי הוראות המתכון הבסיסי - קישור בראש המתכון).

8

מורחים בבסיס כל טארט כף קרם שקדים, מפזרים שכבה של תפוחים מעל ומסיימים עם קרם פטיסייר ושקדים פרוסים. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 כ־30 דקות.

טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן