מתכון

טורטוני – מקפא שקדים איטלקי

קינוח דרום איטלקי, שכיכב גם בסדרת הקאלט הסופרנוס, שנע בין פרפה לגלידה עם טעמים של וניל ושקדים

4,129 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
טורטוני. צילום: shutterstock
טורטוני. צילום: shutterstock

שימו לב, יש להוסיף לזמן ההכנה 4 שעות לפחות של הקפאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את העוגיות (או השקדים המקורמלים) בתוך שקית, ומרסקים אותן עם כלי קהה (כמו מערוך). אמורים לקבל ¼ כוס פירורי עוגיות (אם צריך, מרסקים עוד עוגיות).

2

מערבבים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, תמצית הוניל ותמצית השקדים, ומקציפים עם מיקסר על מהירות גבוהה עד שמקבלים "כיפות רכות" (כלומר, מרימים את וו ההקצפה ורואים שתלויות עליו גבעות קצפת רכה).

3

מקציפים את חלבוני הביצים יחד עם המלח במהירות נמוכה עד שמתקבל קצף. מגבירים לאט לאט את המהירות עד שמתקבל מרנג יציב (או לא נוקשה מדי. רך יחסית). מקפלים את המרנג לתוך הקצפת בעזרת לקקן או כף עץ.

4

מחלקים את המסה לכלי הגשה אישיים (כוסות קוקטייל, תבנית מאפינס, כוסות קפה נמוכות) ומפזרים מעל את פירורי העוגיות (או השקדים. מכסים עם ניילון נצמד, ומכניסים לפריזר ל-4 שעות לפחות או למשך לילה שלם. מוציאים מהקפאה כרבע שעה לפני ההגשה.