מתכון

טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים

3 כוכבים בצלחת אחת. לוקחים לפיקניק בקופסאות נפרדות, ובסמוך לארוחה מרכיבים לסלט

99,030 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע.
טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה

לתחמיץ

אופן ההכנה

מכינים את הטחינה

1

מערבבים טחינה, שום, מיץ לימון ומים בקערה או מערבלים בבלנדר עד לקבלת טחינה בסמיכות הרצויה. ממליחים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מערבבים קוביות חצילים ופרחי כרובית בקערה גדולה עם שמן, סוכר ומלח. מניחים בתבנית.

4

אופים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.

מכינים תחמיץ

5

מערבבים לימון, חומץ, מלח, סוכר ושום עם מחצית כמות הפטרוזיליה. יוצקים את התחמיץ על החצילים והכרובית ומשהים כחצי שעה ועד יממה במקרר. עד כאן אפשר להכין מראש.

להגשה

6

יוצקים טחינה למרכז צלחת, סביבה מסדרים קוביות חציל ופרחי כרובית ומפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה.