החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה
לתחמיץ
אופן ההכנה
מכינים את הטחינה
1
מערבבים טחינה, שום, מיץ לימון ומים בקערה או מערבלים בבלנדר עד לקבלת טחינה בסמיכות הרצויה. ממליחים.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3
מערבבים קוביות חצילים ופרחי כרובית בקערה גדולה עם שמן, סוכר ומלח. מניחים בתבנית.
4
אופים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
מכינים תחמיץ
5
מערבבים לימון, חומץ, מלח, סוכר ושום עם מחצית כמות הפטרוזיליה. יוצקים את התחמיץ על החצילים והכרובית ומשהים כחצי שעה ועד יממה במקרר. עד כאן אפשר להכין מראש.
להגשה
6
יוצקים טחינה למרכז צלחת, סביבה מסדרים קוביות חציל ופרחי כרובית ומפזרים מעל את יתרת הפטרוזיליה.