מתכון

טירמיסו איטלקי קלאסי

"טירה–מי–סו" פירושו הרם אותי למעלה. כנראה הכוונה היא להרים את הקינוח בכפית מלמטה עד למעלה כדי ליהנות מכל השכבות

110,325 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
טירמיסו של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
טירמיסו של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם טירמיסו

להרכבה ולהגשה

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערת מיקסר חלמונים ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים היטב במהירות גבוהה עד קבלת קרם בהיר, תפוח ויציב. מוסיפים ליקר אמרטו או ברנדי וממשיכים להקציף. 

2

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים גבינת מסקרפונה בהדרגה ותוך הקצפה אטית.

3

מפסיקים את פעולת המיקסר ומעבירים את הקרם לקערה נקייה.

4

בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים חלבונים עם יתר הסוכר לקצף יציב. 

5

בקערת מיקסר נוספת מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

6

מאחדים את שלוש התערובות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד קבלת קרם אחיד וחלק.

מרכיבים את הטירמיסו

7

טובלים כל בישקוטי בקפה ומסדרים בשכבה אחת בתבנית הגשה. יוצקים מעל שכבת הבישקוטים 1/2 מכמות קרם הטירמיסו ומחליקים בעזרת מרית.

8

מסדרים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, יוצקים מעליהם את יתרת הקרם ומחליקים באמצעות מרית. לפני ההגשה מפזרים מעל הטירמיסו אבקת קקאו באמצעות מסננת עדינה. אפשר לאכול מיד אך רצוי להעביר את הטרמיסו לצינון של שלוש שעות לפחות ועד לילה במקרר.

מתוך הספר "געגועים לאיטליה", הוצאה עצמית, 207 עמודים, 84 שקלים. הספר מגיע בגרסה כשרה ובגרסה לא כשרה.

געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו
געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו