מתכון

טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה

קינוחי כוסות אישיים הם דרך אלגנטית ומרשימה להפתיע בסיום הארוחה, כך הם גם קינוחי הטירמיסו של שפית מיכל מילרד

7,092 בשלנים התעניינו במתכון זה
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס מסקרפונה

אופן ההכנה

למוס

1

מקציפים את החלמונים לקצף יציב. במקביל מחממים את הסוכר והמים לטמפרטורה של 118 מעלות עד שנוצר סירופ. שופכים את סירופ הסוכר לקצף החלמונים בזילוף איטי וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת החדר. מוסיפים את יין המרסלה.

2

במיקסר מקציפים מסקרפונה ושמנת מתוקה עד שמתקבל מרקם דמוי יוגורט. מקפלים בעדינות את תערובת החלמונים לתערובת הגבינות.

להרכבת המנה

3

טובלים את הבישקוטים בסירופ הקפה טבילה מהירה, כדי שיישארו מעט פריכים. מסדרים בתחתית הכוס בישקוטים. מזלפים מהמוס, ומסדרים שוב שכבת בישקוטים טבולים בקפה. מפדרים מעל מעט אבקת קקאו ומזלפים שוב מהמוס. חוזרים על הפעולה פעמיים ולבסוף מפדרים שוב באבקת קקאו. מקשטים בפולי קפה. הצעת הגשה: ניתן למלא את הכוס עד שליש מגובהה ולעטר במקרונים.