מתכון

טירמיסו נשיקות

עוגה חגיגית בהשראת הקינוח האיטלקי, אלא שאת הבישקוטים מחליף מרנג בטעם קפה

17,174 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טירמיסו נשיקות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טירמיסו נשיקות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קשה לדבר על מנעמי גבינה בלי להזכיר את הטירמיסו. כאן הבאתי עוגה בהשראת הקינוח האיטלקי, אלא שאת הבישקוטים מחליף מרנג בטעם קפה. כדי שהמרנג לא יתרכך במגע עם מוס המסקרפונה ויישאר פריך, מומלץ להשאיר את הקינוח במקפיא עד 20 דקות לפני ההגשה. את אבקת הקקאו בוזקים ממש לפני ההגשה כי במגע עם נוזלים היא הופכת “בוצית”. שימו לב שעל הדרך התקבלה גם עוגה ללא גלוטן (ו/או חמץ).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מרנג קפה:

קרם מסקרפונה:

לפיזור/איבוק:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-100 מעלות בתוכנית טורבו (טמפ’ ייבוש).

מכינים מרנג

2

מקציפים חלבונים במיקסר עם בלון הקצפה. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים נס קפה וממשיכים להקציף עוד כ-1/2 דקה עד שנטמע בקצף בצורה אחידה. מנפים פנימה אבקת סוכר ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול עדינות.

3

משרטטים בעיפרון שני עיגולים בקוטר 22 ס”מ על ניירות אפייה. הופכים את הניירות כך שאפשר יהיה לראות את הסימון מהצד השני (כדי שהמרנג לא יתלכלך מהעופרת). מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים ספירלות על ניירות האפייה מהפנים החוצה עד למילוי העיגולים (אפשר גם למרוח בעזרת מרית לעובי 1 ס”מ).

4

מהמרנג שנותר מזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה נשיקות אישיות, שקוטר הבסיס שלהן כ-2 ס”מ (אני השתמשתי בצנתר 6B של “וילטונז”).

5

אופים את הספירלות והנשיקות כ-3 שעות עד שהמרנג יבש ומתנתק בקלות מנייר האפייה. מצננים לטמפ’ החדר ושומרים במיכל אטום הרחק מלחות.

מכינים קרם מסקרפונה

6

מקציפים את כל החומרים במיקסר לקרם יציב (נזהרים מהקצפת יתר).

מרכיבים ומגישים

7

: מניחים דסקית מרנג על מגש ומורחים מעל שכבה של קרם. מניחים דסקית שנייה של מרנג ומורחים מעל עוד שכבה של קרם. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות ועד ההגשה.

8

20 דקות לפני ההגשה מעבירים את הטירמיסו מהמקפיא למקרר. לפני ההגשה מסדרים מעל נשיקות ובוזקים מעל אבקת קקאו. מגישים מייד.

גיוון: במקום ליקר קפה אפשר להשתמש בברנדי.