מתכון

ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל

בין תאילנד לצרפת: ירקות חלוטים שבמקום רוטב דגים מוגשים עם רוטב צרפתי על בסיס חמאה וחומץ פטל

3,898 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
ירקות חלוטים בחמאה וחומץ פטל של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

אידית: "דניאל הציעה את המנה הזאת, שבדרך כלל מוגשת עם רוטב דגים. אני הצעתי לעדן את המנה ולהוסיף לה אלמנט יותר צרפתי קלאסי – רוטב חמאה וחומץ".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות חלוטים

לרוטב חומץ וחמאה

לשקדים קלויים

אופן ההכנה

קולים את השקדים

1

מחממים תנור ל־160 מעלות. מרטיבים את השקדים במים ומלח (המים מדביקים את המלח לשקדים). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 10־8 דקות. מצננים וקוצצים גס.

מכינים את הרוטב

2

מרתיחים בסיר קטן חומץ, יין וסוכר, מקטינים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ־5 דקות עד ששליש מהנוזלים מתאדים. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים קרים בכוס ומוסיפים לרוטב תוך כדי ערבוב במטרפה. מקטנים את הלהבה לנמוכה ומוסיפים את החמאה בהדרגה (כל פעם כף) תוך כדי טריפה עד לקבלת רוטב די סמיך.

חולטים את הירקות

3

מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר, מוסיפים קולרבי, כעבור 2 דקות מוסיפים ברוקולי ושעועית וחולטים עוד 2 דקות. מעבירים בעדינות למחבת עם הרוטב, מוסיפים שאלוט או בצל סגול ומערבבים בעדינות. מעבירים לכלי הגשה, מזלפים שמן זית, בוזקים מעט מלח גס ומפזרים מעל את השקדים.