מתכון

כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט

כבש, נענע, אפונה - מה יותר בריטי מזה? ובכל זאת כמה תבלינים אקזוטיים עוטפים את המנה בניחוחות אלף לילה ולילה

43,866 בשלנים התעניינו במתכון זה
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורי בשר

לרוטב

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית.

מכינים כדורי בשר

2

מערבבים את החומרים בקערה, מחלקים ל-12 כדורים במשקל 60 גרם האחד ומסדרים בתבנית ואופים כ- 10 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב

3

מחממים סיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים לימונים מיובשים, פלפל חריף, מקל קינמון ומלח ומטגנים כדקה. יוצקים מים ומביאים לרתיחה.

4

מוסיפים את הכדורים לסיר ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-45 דקות. עד שלב זה אפשר להכין מראש - ראו פירוט בהמשך.

5

מערבבים יוגורט עם חלמון, נענע יבשה וקורנפלור לתערובת חלקה. מוסיפים אפונה ומערבבים. מזלפים את תערובת היוגורט לסיר הקציצות באיטיות ותוך ערבוב מתמיד, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה להסמכה. מפזרים עלי נענע או נבטים ומגישים מייד עם אורז לבן.

הכנה מראש

6

מבשלים את הכדורים ברוטב, אך לא מוסיפים אפונה ויוגורט. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות על להבה נמוכה ואז מוסיפים אפונה תערובת יוגורט.