מתכון

כדורי הפתעה: סשימי אינטיאס עם דפי אורז

מנה יפהפייה לאירוח שקל מאוד להכין

7,469 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
כדורי הפתעה: דפי אורז ממולאים בדג ים של השפית איילת לטוביץ | צילום: בן יוסטר
כדורי הפתעה: דפי אורז ממולאים בדג ים של השפית איילת לטוביץ | צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב סויה

למחית ווסאבי

אופן ההכנה

1

מציבים בסיר רשת אידוי, מוסיפים מעט מים כך שלא יגעו ברשת ומרתיחים. מניחים את החציל על רשת האידוי, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 12 דקות, עד שהחציל רך למגע. מצננים.

2

חורצים צלב בבסיסו של כרוב הניצנים וחולטים במים רותחים ומומלחים במשך 4 דקות. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים וחותכים לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ.

3

מערבבים היטב את כל מרכיבי רוטב הסויה. בקערה נפרדת מערבבים היטב את מרכיבי מחית הווסאבי עד קבלת תערובת חלקה ונטולת גושים.

4

מערבבים את קוביות החציל עם שליש מרוטב הסויה. מוסיפים את קוביות כרוב הניצנים ומשהים 5 דקות. מסננים מנוזלים עודפים.

5

מערבבים את קוביות הדג, קליפת התפוז, מלח ים לפי הטעם ושמן הזית.

6

מורחים מעט ממחית הווסאבי על חלקו האחורי של כל עלה בזיליקום וניגשים למלאכת ההרכבה: טובלים כל דף אורז בקערה עם מים קרים עד שיתרכך קלות. מעבירים למשטח עבודה. מניחים במרכז הדף עלה בזיליקום (כשהווסאבי כלפי מעלה). מציבים עליו כף גדולה של תערובת הדג, מעל כף מתערובת החציל ואוספים את שולי דף האורז. מהדקים לכדור וחותכים את שאריות הבצק. מעבירים את כדורי ההפתעה למגש מרופד עלי חסה רעננים ומגישים לצד רוטב הסויה שנותר.