החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את פרוסות השום. שוטפים היטב את עלי המנגולד, מסירים את הגבעול הנוקשה וקורעים את העלים בידיים אל המחבת. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים מעט. מאדים עד שהעלים מאבדים מנפחם אך לא הופכים לעיסה.
2
פורסים את התאנים לפרוסות לאורך בעובי 3־4 מ"מ. קולים את פרוסות השקדים במחבת ללא שמן ומערבבים מדי פעם עד שהן מזהיבות מעט.
3
פורסים את כיכר הגבינה לרוחב לפרוסות בעובי ½ 1 ס"מ. מניחים את הפרוסה הראשונה על גבי צלחת ההגשה ומעליה מסדרים מעלי המנגולד. מפזרים מעל מן השקדים ומכסים בשכבה הבאה.
4
מסדרים על שכבה זו את התאנים בצפיפות וגם עליהן מפזרים מן השקדים. חוזרים על הפעולה עם יתר השכבות ועל העליונה מניחים רק 2 פרוסות תאנה. יוצקים מעט דבש על הכיכר לפני ההגשה.