מתכון

כנאפה תבלינים

מוסיפים לסירופ של הכנאפה שפע של תבלינים ומקבלים קינוח מבושם בעל טעמים מורכבים

7,674 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
כנאפה תבלינים של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כנאפה תבלינים של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בדרך כלל הסירופ של הכנאפה מורכב ממים וסוכר בלבד. כאן הוספתי לו כוכבי אניס, פלפל אנגלי, קינמון, זרעי שומר, ציפורן והל. הג'יבנה – הגבינה הנהדרת של הכנאפה – עדיין נותנת את הטון המלוח ושערות הקדאיף מספקות מרקם פריך ומתיקות עדינה. אם לא מוצאים ג'יבנה אפשר להשתמש בחלומי או בגבינה גרוזינית. אם אין לכם רינגים אפשר לתחום את הקינוח בתוך כלי עגול או ללכת על קינוח פריסטייל.

10 רינגים בקוטר 6 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

לכנאפה

לטיגון

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

קולים את התבלינים בסיר בינוני על להבה בינונית כ-3 דקות לפתיחת טעמים. מוסיפים סוכר ונותנים לו לשבת בסיר (בלי לערבב) כ-4 דקות עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי.

2

מוסיפים מים בזהירות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות לקבלת סירופ בסמיכות של מייפל.

3

מסננים החוצה את התבלינים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

מכינים את הכנאפה ומגישים

4

שמים בקערה אטריות קדאיף עם חמאה ואבקת סוכר ומערבבים תוך כדי פתיחת השערות עד שהן עטופות היטב בחמאה.

5

מרפדים תחתיות של רינגים באטריות הקדאיף בעובי 1/2 ס"מ ומפוררים לתוך כל רינג כ- 30 גרם ג'יבנה. מסדרים מעל הג'יבנה עוד שכבה של קדאיף באותו עובי ומהדקים היטב. מעבירים למקרר ל-20 דקות להתייצבות (אפשר לשמור במקרר עד שבוע לפני הטיגון).

6

מחלצים את הכנאפה מהרינגים ומחממים קלות מחבת עם מעט מהחמאה והשמן. מטגנים את מנות הכנאפה כ-3 דקות מכל צד להזהבה יפה ומעבירים לצלחות הגשה.

7

מחממים את הסירופ ויוצקים אותו על הכנאפה החמה. מגישים מייד.