מתכון

כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס

בתקופת הפסחא הנוצרים נמנעים מאכילת בשר. המנהג הוליד אוצר מנות טבעוניות עם שפע ירקות וקטניות - זו אחת הבולטות

28,814 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

חולטים את עלי הכרוב במים רותחים כ־2 דקות עד שהם מתרככים מעט. חותכים כל עלה לאורך, מוציאים את העורק המרכזי ושומרים בצד. אם העלה גדול מאוד חותכים כל חלק לשניים.

2

מחממים מחצית מכמות שמן הזית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים עגבניות קצוצות ומטגנים כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים בורגול, גרגירי חומוס ותבלינים ומערבבים.

3

מניחים את עלי הכרוב על משטח העבודה, שמים כף מלית גדושה בקצה כל עלה ומגלגלים תוך קיפול השוליים פנימה.

4

מסדרים את עורקי עלי הכרוב בתחתית הסיר ומעליהם את עלי הכרוב הממולאים. מניחים מעל הממולאים צלחת הפוכה שתמנע מהם לזוז ומוסיפים מים לכיסוי. מוסיפים מלח ואת יתר שמן הזית. מכסים את הסיר, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה עד שהמים נספגים.

5

מערבבים את מרכיבי הרוטב, מסדרים את הכרוב הממולא בצלחת ההגשה, מוזגים מעט מהרוטב ומגישים חם או קר.