לתבנית לחם (או אינגליש קייק גדולה)
טיפים: שומרים את הלחם בקופסא אטומה 3-4 ימים בטמפרטורת החדר.
לצערי הלחם הזה מתבסס על קצף ביצים ולכן אין לו תחליף הגון לטבעונים – קצף מי חומוס לא יחזיק פה.
מכיוון שהוא מתבסס על קצף ביצים ובעצם מה שממלא אותו זה אוויר (חסכוני בקלוריות) הוא לעיתים צונח מעט במרכז, אל תחששו, כמו שאתם רואים אני פשוט הפכתי אותו.
לא מרגישים את טעמו של שמן הזית. אם אתם בכל זאת רוצים להחליף, מומלץ בשמן נוזלי אחר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
שדרוגים
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית ומצפים אותה בנייר אפייה.
מכינים את הכרובית:
2
אם משתמשים בכרובית קפואה מפשירים אותה במיקרוגל כ-2 דקות לפני ההכנה. טוחנים את הכרובית למרקם של פירה גרגירי וסוחטים מנוזלים בעזרת הידיים או חיתול בד.
3
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים ומלח במהירות הגבוהה ביותר עד לקצף תפוח ובהיר (5 דקות).
4
בקערה נוספת מערבבים קמח שקדים, קמח שיבולת שועל ואבקת אפייה. מערבבים את תערובת הקמחים עם הכרובית הטחונה, השדרוגים שבחרתם ושמן הזית, מוסיפים 1/4 מקצף הביצים ומערבבים להשוואת מרקמים.
5
מאחדים את הבלילה עם שארית הקצף בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת, מקשטים בגרעינים שבחרתם ואופים כ-50 – 40 דקות או עד שהלחם משחים, מתייצב וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים בלבד. אם הלחם נפל מעט במרכז אפשר פשוט להפוך אותו - ראו טיפים.