מתכון

לחמג'ון טלה ושום ירוק

גרסה עשירה ועונתית למאפה הלחמג'ון מהמטבח הערבי. אם יש לכם טאבון - המאפה הזה נועד בדיוק בשבילו

991 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
לחמג'ון טלה ושום ירוק של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
לחמג'ון טלה ושום ירוק של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לשום ירוק ובצל בשמן זית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית קמח עם שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה מים ושמן זית ולשים כ־15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודי קשה.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח. מפילים את הבצק להוצאת אוויר. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ־120 גרם כל אחד. מכסים ומעבירים למקרר ללילה

מכינים את המלית

3

מערבבים בקערה את מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים שום ובצל בשמן זית

4

מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים על אש בינונית כ־5 דקות עד שהם שקופים. מקטינים את האש, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ־5 דקות עד שהוא רך. מסירים מהאש ומצננים.

5

מחממים תנור או טאבון לחום מקסימלי (250־300 מעלות). מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר של 15־20 ס"מ ומניחים על פני כל עיגול בצק תערובת שום ירוק ובצל, מפזרים את המלית, מהדקים אותה מעט וקולים 8־10 דקות עד שהמאפה משחים.