מתכון

לחמניות חומוס וזיתים ללא שמרים

לחמניות משביעות ומהירות להכנה, מושלמות לארוחת ערב משפחתית

17,303 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לחמניות חומוס וזיתים ללא שמרים של שפית עינת מזור. צילום: בועז לביא
לחמניות חומוס וזיתים ללא שמרים של שפית עינת מזור. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרססים בשמן תבנית שקעים או מניחים עטרות נייר בכל שקע.

2

מערבבים בקערה את החומרים היבשים: הקמחים, אבקת האפייה, עשבי התיבול והמלח.

3

בקערה נוספת מערבבים את הביצה, השמן והריוויון. מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת הנוזלים ומערבבים בעדינות רק עד לאיחוד. מוסיפים את גרגירי החומוס, הזיתים והגבינה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

4

בעזרת כף ממלאים את השקעים בתערובת, זורים שומשום מעל ואופים כ-15 עד 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב מעל.

5

ניתן לאחסן בכלי אטום עד יומיים מחוץ למקרר.