מתכון

לחמניות כוסמין ומוזלי

אם יש לחם של בוקר — הרי הוא לפניכם. קצת חמאה וזהו — כל הארוחה כבר בפנים. אף שהלחם עמוס בתוספות מרקמו קליל

2,421 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחמניות כוסמין ומוזלי מתוך הספר "Breaking Breads" של אורי שפט. צילום : Con Poulos
לחמניות כוסמין ומוזלי מתוך הספר "Breaking Breads" של אורי שפט. צילום : Con Poulos

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק כוסמין

למלית מוזלי

לפיזור

להברשה

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר. מוסיפים זרעי פשתן ומשרים כ-30 דקות.

2

מוסיפים שמרים ומערבבים. מוסיפים קמח, קמח כוסמין, ביצה, סוכר חום, מלח ושמן זית. מערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה כ-2 דקות עד שמתקבל בצק.

3

מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ-4 דקות עד שהבצק חלק. מוסיפים מעט מים אם הבצק יבש מדי או מעט קמח אם הוא רטוב מדי.

4

מעבירים את הבצק בעזרת קלף למשטח מקומח. לשים מעט ויוצרים כדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר 40-30 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו בכ-70 אחוז.

5

חורצים את הבצק לריבועים כמעט עד בסיסו. עורמים את כל חומרי מלית המוזלי בין ריבועי הבצק ובעזרת קלף (רצוי ממתכת) מכניסים את התוספות (כולל הביצים) לתוך הבצק בתנועות קיפול עד שהן נטמעות בבצק. יש להימנע מערבוב יתר.

6

משמנים קלות תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים ומניחים בכל שקע כ-50 גרם מהבצק. מפזרים מעל מעט שיבולת שועל ומניחים להתפחה כ-45 דקות.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים בקערה קטנה ביצה עם מים ומלח ומברישים את הלחמניות בתערובת.

8

אופים כ-18 דקות עד שהלחמניות זהובות. מצננים. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. אפשר גם להקפיאן, להפשיר ולחמם לפני ההגשה.