החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
למריחה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה 10 דקות לקבלת בצק חלק ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המלית:
2
מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח כ-40 דקות לריכוך.
3
מבשלים ביצים 10 דקות. מצננים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה והביצים לקוביות. מערבבים עם שאר מרכיבי המלית, מתבלים וטועמים.
מעצבים לחמניות וממלאים:
4
מחלקים את הבצק ל-14 כדורים במשקל 60 גרם כל אחד. משטחים קלות כל כדור בעזרת היד ומניחים כף גדושה מהמלית. סוגרים סביב המלית לכדור. מניחים בתבנית מרודפת בנייר אפייה כשהתפר למטה.
מתפיחים ואופים:
5
מתפיחים את הלחמניות הממולאות כ-15 דקות.
6
מחממים תנור ל-190 מעלות.
7
מורחים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.
8
אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ואפויות.