מתכון

לחמעג'ון אקספרס

פיתה מצופה בתערובת דואה היא ארוחת בוקר מצרית מקובלת. כאן הוספתי גם בשר טחון, שטיגנתי במהירות ללחמעג'ון אקספרס

15,027 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחמעג'ון זריז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
לחמעג'ון זריז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

לגרסה טבעונית אפשר להחליף את הבשר בגרגרי חומוס ולוותר על היוגורט בהגשה.

גיוונים וקיצורי דרך:
• לפני הקלייה מורחים על חצאי הפיתות גם רסק עגבניות או פלפלים.
• מוותרים על הטיגון המקדים של הבשר – במקום זה מוסיפים שמן זית לתערובת הבשר, מניחים את התערובת על חצאי הפיתות ואופים כ- 15 דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת הבשר

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים חצאי פיתות בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מורחים בשמן זית, מתבלים בדוקה וקולים 12 דקות או עד להזהבה.

מכינים את תערובת הבשר

3

מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית.

4

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את תערובת הבשר על להבה גבוהה שתי דקות עד שצבעה הופך אטום.

5

מפזרים את הבשר על הפיתות הקלויות ומגישים עם יוגורט או טחינה ופלפל חריף מעל.