מתכון

לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים

הלפתות הקטנות עדינות יותר בטעמן מאחיותיהן הגדולות, ולכן הן נפלאות בצלייה מהירה ששומרת על פריכותן

1,789 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
לפתות צלויות עם גבינת תום עיזים של שף איתן וננו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. חוצים את הלפתות הקטנות ומניחים אותן בתבנית כשהצד החצוי כלפי מטה. יוצקים עליהן שמן זית ויין לבן ובוזקים מלח ופלפל. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ־45 דקות עד שהלפתות רכות מאוד. אם משתמשים בלפתות רגילות קולפים אותן, חותכים לקוביות או לגפרורים עבים, חולטים פעמיים־שלוש במים רותחים ורק אז מעבירים לתבנית.

2

מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ־15 דקות עד להשחמה.

3

מערבבים בקערה את הלפתות עם שאר המרכיבים ומעבירים לצלחת הגשה.