מתכון

מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין

מתכון למאפה מפנק במיוחד שישדרג כל בראנץ' בטעמים משלימים של מתוק - מלוח - פיקנטי שעושים כיף בפה

4,340 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין | צילום: גל בן זאב
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין | צילום: גל בן זאב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורשים את הבצק על נייר אפייה. חורצים בסכין שוליים ברוחב 3 ס"מ בכל הצדדים.

2

מפזרים את הדלעת במרכז הבצק. מפזרים מעליה את הריקוטה, העלים והצ'ילי. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הבצק תפוחים וזהובים והדלעת אפויה.

4

חותכים למרובעים, מכינים מהביצים עין רכה ומניחים על כל מרובע.