הקלאפוטי – קינוח צרפתי קלאסי שמכינים בעונת הדובדבנים – עושה קאמבק וכובש לאחרונה את הרשת. המאפה הבא, הוא בעצם גרסה מלוחה של קלאפוטי ומכינים אותו (כמו את הגרסה המקורית) בקערה אחת.
מאפה בקוטר 22-20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעגבניות שרי צלויות
לבלילה
אופן ההכנה
1
מכינים עגבניות שרי צלויות: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מושחים את העגבניות בשמן זית, ממליחים וצולים כ-15 דקות עד שהעגבניות מתחילות להשחים (אבל לא יותר מדי - הן ימשיכו להיצלות בתוך המאפה).
2
מורידים את חום התנור ל-170 מעלות. מעבירים את העגבניות הצלויות לתבנית פיירקס (או תבנית חסינת חום אחרת). טורפים את כל חומרי הבלילה למעט הבזיליקום והפרמזן לתערובת חלקה ויוצקים מעל העגבניות. מניחים למעלה בזיליקום, מפזרים פרמזן ומזלפים מעט שמן זית.
3
מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים בגובה חצי גובהה של תבנית המאפה. אופים 25 דקות עד שהמאפה מזהיב ומתייצב, אבל עדיין מעט רך במרכז. מצננים כמה דקות ומגישים.