לתבנית בגודל 33×23 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
2
מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.
3
בינתיים מחממים מחבת עם חמאה ושמן ומאדים כרישה 3 דקות עד שמתרככת אך בלי להזהיב. מוסיפים פטריות ושום, מתבלים בתימין, מלח ופלפל ומטגנים 4 דקות עד שהפטריות מזהיבות וכל הנוזלים מתאדים.
4
מוסיפים קמח ובוחשים ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי הבאה לרתיחה. מנמיכים וממשיכים לערבב כ 5- דקות עד שמסמיך. מורידים מהכיריים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
5
מערבבים את הפסטה המבושלת עם 2 כפות פרמזן ועם בשאמל הפטריות ומשטחים בתבנית. מפזרים עוד פרמזן מלמעלה.
6
אופים 30 דקות עד שהמאפה זהוב.
קיצור דרך: מוותרים על הבשאמל ומוסיפים לפטריות רויאל: מיכל שמנת מתוקה מעורבבת עם כף קמח, 2 ביצים, מלח, פלפל ומוסקט.