מתכון

מג'דרה בורגול ועדשים

הבורגול העבה מעניק למג’דרה (המוכרת בגרסת האורז) מרקם נגיס. מצוין כתוספת לכל עיקרית וגם כארוחה קלה עם יוגורט

61,392 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
מג'דרה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מג'דרה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים בשיטת הסבתות:

1

שמים בסיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומסננים. ממלאים מים נקיים וחוזרים על התהליך כ-3 פעמים — זה מחליף את הצורך בהשריה (כנגד הגזים) ומרכך את העדשים.

מכינים את המג’דרה

2

שוטפים את הבורגול ומסננים.

3

מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה עד שהשמן נצבע ועולה ריח. מוסיפים את העדשים המסוננות ומערבבים.

4

יוצקים מרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבורגול ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות עד ההגשה.

מטגנים בצל ומגישים

5

מטגנים טבעות מ-6 בצלים בשמן כ-10 דקות על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב עד שמתרכך ומזהיב.

6

מסדרים את המג’דרה במגש, מפזרים עליה את הבצל המטוגן ומגישים.