מתכון

מג'דרה תפוחי אדמה

במקום אורז או בורגול, נסו לשלב במג'דרה תפוחי אדמה. השידוך עם העדשים עובד נהדר

41,071 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מג'דרה תפוחי אדמה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מג'דרה תפוחי אדמה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים במשך שעתיים את העדשים במים ומסננים (הממהרים יכולים לוותר על ההשריה).

מבשלים את המרכיבים

2

ממלאים סיר במים, מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה עד שהעדשים מתרככות (40-30 דקות). מסננים.

3

במקביל מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם בסיר מכוסה עם מים ו-2 כפות מלח עד שהם מתרככים (40-30 דקות). מסננים, מצננים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.

מטגנים ומגישים

4

: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-נמוכה. מטגנים בצל 4 דקות עד השחמה. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את תפוחי האדמה והעדשים. מתבלים בבהראט, מלח ופלפל ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב.